Consult initial
Dr. Voicu
0722.684.735 0740.236.347

0740BENDIS

Consultul initial

Prima vizită la un chirurg plastician trebuie să însemne ceva mai mult decât adresarea câtorva întrebări. Deşi aceasta este neîndoielnic o parte importantă a experienţei privind chirurgia plastică, succesul vizitei depinde de pregătirea ei.
Primul consult reprezintă o discuţie intimă între pacient şi medic ce consta in examinarea unor fotografii înfăţişând persoane înainte şi după proceduri chirurgicale şi vizionarea de imagini pe computer în care se pot personaliza modificările pe care corpul le-ar putea suferi. În acest context se discută despre opţiunile chirurgicale privind procedura dorită şi găsirea medicului potrivit, în care pacientul poate avea încredere.
Acest lucru impune căutarea unui chirurg, a unui cabinet şi alte amănunte înainte de a se face programarea pentru consult.
Telefoanele pentru obţinerea de informaţii a devenit o rutină pentru majoritatea pacienţilor. Fie că e vorba de o rezervare la un restaurant sau la un salon de coafură, scopul este de a primi răspunsurile dorite şi de a constata sinceritatea şi profesionalismul. Prima impresie contează destul de mult, iar o discuţie cu conotaţii negative poate influenţa decizia de a consulta un doctor sau altul. Aşadar, chiar dacă telefonaţi unui doctor recomandat de un prieten, personalitatea acestuia este indicată de felul în care se comportă personalul său.
Doctorului trebuie să-i pese de dv. şi când telefonaţi, înainte de a vă întâlni. Dacă nu are un mod de abordare deschis cum se va comporta echipa în sala de operaţie şi pe durata recuperării? Când telefonaţi, trebuie să vă exprimaţi toate preocupările în întrebări.

Pentru a se pregăti pentru consultul iniţial trebuie să intre în funcţiune „cercetarea, cunoaşterea calităţii medicului şi instinctul. De asemenea, pacientul trebuie să aibă o idee realistă privind modul în care arată corpul lui şi cum ar putea arăta după operaţia chirurgicală; se recomandă chiar discuţii cu prieteni care au suferit operaţii similare, precum şi verificarea web site-ului medicului pentru a se informa si a-si forma o parere despre medic

In cadrul primului consult este important să se discute despre anestezie şi sala de operaţii.

Pregătirea pentru consultul iniţial este o componentă esenţială a chirurgiei plastice. Incercaţi să discutaţi cu oameni informaţi, verificaţi pe Internet, luaţi notiţe înainte, în timpul şi după consultul iniţial. Vă veţi simţi mândri că vă protejaţi sănătatea, timpul şi banii.

Nu vă jenaţi să puneţi întrebări, pentru că nu se pot întâmpla decât două lucruri: chirurgul va fi mândru să vă răspundă, iar dacă n-o face, atunci nu aveţi ce căuta acolo.